Blog

Kirándulási tippek

Királyrét: A háztól nem messze van a Morgó nevű megállója a kisvasútnak, innen kb. 25 perc alatt Királyréten is van a kisvasút. Számos túraútvonal indul innen, de van játszótér és étterem is.

Zebegény, Sárkányhegy:
Zebegény a Dunakanyar egyik legelbűvölőbb kis városkája. Mindenképp érdemes itt egy sétát tenni, vagy felsétálni a Sárkánydombra, ahonnan szinte az egész Dunakanyart belátni. Ez egy könnyebb túra, de nagyon szép.

Visegrádi vár:
Nagymarosról indul a komp, minden teljes órában. A személyjegy 420, az autójegy 1400 Ft.

Hegyes tető, Julianus kilátó:
jó kis túra Nagymarosról kiindulva az Országos Kék jelzésen fel a Dunakanyar egyik legszebb panorámájú hegyére

Szentendrei sziget:
Ide könnyedén át lehet kenuzni, vagy kajakozni. Ezt szinte bárhol lehet bérelni, Kis-, illetve Nagymaroson is, itt van pár elérhetőség árak végett:
http://www.btz.hu/arak.html
Kismaros csónakház:  +36 30 382 2200

Hol lehet enni a környéken?

Éttermek

Friss Info: A legtöbb étterem a COVID miatt csak házhozszállítást vállal. Keressétek őket a telefonszámaikon!

Öreg morgó: A legnagyobb előnye, hogy ez a legközelebbi étterem, ide könnyedén le is lehet sétálni. Az étterem elég hangulatos, és tényleg jót lehet enni.


Patak étterem: Ez is Kismaroson található a kisvasút és a rendes vasút közvetlen közelében. Szerintem ez az egyik legjobb étterem a környéken.


A képen a következők lehetnek: égbolt, túra/szabadtéri és természet, , szöveg, amely így szól: „instagram.com/p”

Danu Bár: a “legfancybb” hely, mely a környékből próbál inspirálódni. Sok fajta sörük van csapon.Tökéletes hely, közvetlen a Duna parton, gyönyörű kilátással a visegrádi várra.

Elérhetőség: 0627/200-797 – https://www.facebook.com/danubarnagymaros/


Piknik manufaktúra: Lokációjában verhetetlen! Nagymaroson a Dunaparton van, szemben a Visegrádi várral, nagyon közel a révhez. Rögtön mellette van egy nagyon jó kis játszótér is, illetve elég jól lehet itt strandolni is. Nagyon jó hamburgerek, de számos más étel is kapható, illetve gyerek menü is. Kézműves söröket is tartanak. Nekem abszolút a kedvenc helyem a Dunakanyarban.
A piknik mellett van egy tipikus vízparti étkezde, ahol hekket, kolbászt, hurkát lehet enni. Teljesen jó ez is. A révnél még lángos is kapható, valamint kürtős kalács.


Füstölgő sarok: Zebegényben található, smokerben csinálnak marhaszegyet, de a pulled porkjuk is isteni. Nem beszélve a hozzá készített salátákról és szószokról. Mindenképp egy kulináris élmény.


Élesztő Plázs: Cuki kis hely a Dunaparton nagyon jó sörökkel, és most már enni is lehet. Nem üzemel egész évben!


Natura Hill: Szintén Zebegényben van. Tulajdonképpen ez egy hotel páratlan kilátással. Itt lehet kávézni, de az étel miatt mindenképp telefonálni kell, mert korlátozottak a férőhelyeik.


Nomád Bár: A kedvenc hippitanyánk a környéken, enni ugyan pont nem lehet jókat, de bulizni és félillegálban fröccsözni a Dunaparton annál inkább.


Sakura: Desszertnek mindig van hely, és a nagymarosi Sakura a környék legjobb cukrászdája, a legjobb fagyikkal, de pogácsájuk is isteni.


Pizzarendelés

Sport Pizzéria: ha nem akartok kimozdulni, egész jó pizzát lehet innen rendelni és gyorsan ki is hozzák, telefonszámuk: +36 27 306 164

Boltok

A kisvasút végállomásánál van egy CBA/Príma, rögtön mellette egy Dohánybolt.