Romantikus házikó

A vendégház meghitt belső terei és kényelmes berendezése romantikus kikapcsolódásra csábít párokat, kisebb társaságokat, családokat. Hideg lenne kint? Melegítsd meg a szívedet és a lelkedet a kandalló tüze mellett, amely tökéletes színhelye a meghitt beszélgetéseknek.

Lustálkodnál egyet? Tedd azt! Dobd be inkább magad a párnák közé a tetőtéri ágyakon, vagy heveréssz a kerti függőágyban a jó levegőn! Lesz időd eldönteni, a hyggézésben csak a madárcsicsergés fog megzavarni. 

Hozd a kutyád is!

A világ legismertebb lefordíthatatlan kifejezései között is jegyzett dán hygge szó a béke, a biztonság és a nyugalom érzését írja le, a keresetlen harmóniát magunkkal és a környezetünkkel. Dániában előszeretettel kapcsolják össze az ünnepek, például a karácsony hangulatával, azonban jelentése szélesebb ennél: bármilyen meghitt pillanat leírására használható, legyen az az otthon melege egy téli napon, nosztalgia a régi barátokkal, vagy éppen a pénteki hazaérkezés. A hygge az a pillanat, amikor elcsendesedsz, és a lelassult időben megéled az élet tökéletes tökéletlenségét, ami a dánok szerint még a hosszú, sötét télen is átsegít.

https://www.hygge.hu/

A Börzsönyben pompásak a rövid és hosszú túrák is. Mi itt gyűjtjük a kedvenceinket. Enni-inni meg ezeken a helyeken szoktunk.

Kiskalács vendégház

A Kiskalács vendégház a Dunakanyar egyik eldugottabb részén, Kismaros-Börzsönyligeten, az erdő szélén várja vendégeit. A kb. 50 nm-es vendégház egyben vehető ki, az emeleten két hálószoba van, franciaágyakkal, a földszinten van a konyha, a fürdőszoba és a nappali egy kihúzható kanapéval.

Alapár: 54,000 Ft 2 éjszaka


Részletek